Translate

fredag den 2. august 2013

Inden ferien

Her er et lidt forsinket indlæg.. Jeg har taget nogle billeder af haven inden jeg tog afsted på ferie til Italien med min kæreste.

Billederne er taget d. 22 juli og vi tog afsted d. 24 juli.

 Jeg har lavet nogle små dæmninger rundt om planterne så det er næmmere at vande dem uden at fråse med vandet, og så kan de også bedre bruge vandet som kommer fra regnen.
 Der er dæmninger rundt om hver en plante.. lige med undtagelse fra de jordbær som er omkranset af mursten i venstre side og på forrige billede, og de jordbær som står tæt i højre side på dette billede.
Her har jeg lavet en dæmning på begge sider af rækken så man kan hælde vand oppe fra toppen og så løber det automatisk ned gennem rækken til planterne, og man undgår at rive jorden op med den kraftige vandstråle som man ellers ville ha gjort hvis man bare vandet rækken som jeg plejer.
 her er flere rækker.
de to rækker til venstre er anis som jeg har forspiret hjemmefra med lykkeposer fra Tony Bülow.
 De to rækker her er de samme som dem på forrige billede.
 Her er der persille og bladdild (de 9 cirkler). Begge er fra lykkeposer fra Tony Bülow, ligsom de to rækker anis.
 Mine kål, og diverse andre af de nye planter jeg fik af Anja Eilstrup.
 Her er tre jordbærplanter som jeg har sået og forspiret hjemmefra. Havejordbær til venstre (den store), og de to andre til højre er havejordbær og månedsjordbær (ved ikk hvilken der er hvad). Den længest til højre blev mishandlet lidt da den var så lille at jeg ikke så den da jeg begyndt mit gravearbejde til at lave dæmninger, men jeg giver den en chance.
Her har jeg plantet de halvdøde jordbær som jeg havde stående i potter på altanen. Bare for ikke at smide dem ud, kan jo være nogle af dem overlever.
 Jeg har også hyppet kartoflerne lidt.
Der var så lidt jord mellem rækkerne at jeg blev nød til at bruge det jord som var tilovers fra de kartofler jeg allerede har været igang med at grave op, og lidt af jorden fra den række radiser som aldrig spirrede.
 Smed bare jorden ind mellem rækkerne med en spade.
 Og sådan så haven ud da jeg efterlod den.
Fik lige gennemvandet det hele inden jeg tog afsted på ferie..

Haveejeren har lovet mig at holde øje med om kartoffelplanterne får kartoffelskimmel og skære toppene af hvis de gør, og hun vil også vande haven hvis det bliver nødvendigt og der ingen regn kommer.

Jeg håber det hele er i live når jeg kommer hjem d. 5 september.

Planterne i min vindueskarm og på min altan fik jeg min nabo til at passe, og jeg gav hende nøgler til min lejlighed.
tak for hjælpen til de frivillige hjælpere.

2 kommentarer:

  1. Det bliver spændende at følge dig på din rejse til selvforsyning.

    Der er ikke så mange blogge, der skriver om urtehaven og det er også én af mine interesser, så jeg vil glæde mig til at læse mere fra din have :-)

    SvarSlet
  2. det lyder godt :) tak for din interesse

    SvarSlet