Translate

søndag den 19. januar 2014

Træarbejde - genbrug af byggematerialer

 Hvis man ligsom mig godt kan lide at lave alting selv, så er det næsten uundgåeligt at have et lille lager af træ liggende, og det bedste er selvfølgelig hvis man kan finde noget gratis..

Træ er voldsomt dyrt at købe, især hvis det skal være fra byggemarked hvor det er skåret ud og det hele.
Kunne man få lov at fælde nogle træer og selv skære dem op var det noget andet.


Men der er selvfølgelig også den mullighed at finde det gratis. Der bliver smidt tonsvis af træ væk, man skal bare vide hvor og hvornår, og være lidt heldig.
 Her er nogle billeder af en masse træ som jeg har fremskaffet mig igennem en lille periode mens jeg gik på produktionsskole.
Der er bræder, lægter, krydsfiner osv. og det hele er i en aceptabel stand.
Det ser måske ikke lige så godt og frisk ud som det man kan få ved byggemarkederne, men det kan hurtigt friskes op, ved at slibe det, høvle det, eller male det..
 Jeg har fundet træet på sider som f.eks. guloggratis.dk og DBA.dk hvor skal lede efter kategoerierne "gratis", "gives væk", "bortgives"..
dog skal man indimellem også ind i selve kategorien "byggematerialer" og finde dem som gives væk gratis..
Der kan også dukke nogle annoncer op, med folk som har haft noget træ annonceret i månedsvis men ikke fået det solgt, og man kan tilbyde at hente det gratis.
Der er også andre sider (se det hele under "links"), og man kan også være heldig at støde på et byggeprojekt på gaden , hvor de måske er igang med at smide en masse træ i containeren. Det skader jo ikke at spørge om man må få noget af det.

 Der er også mange som giver gamle vinduer eller glas væk.
Vinduerne kan genbruges eller man kan tage termoruderne fra dem og skære dem op i to eller bruge dem som termoruder til et drivhus eller lignende.
 i kan se hvad jeg har lavet af forskellige projekter med træet i kategorien "Træarbejde" i venstre side...
her er noget glas som er skåret op fra termoruder.. ville have brugt det til et drivhus, men det blev aldrig til noget.. hvis i mangler glas så skriv..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar