Translate

mandag den 20. januar 2014

Træarbejde - kasser og opbevaring

En af mine træprojekter i november omhandlede bla. disse opbevaringskasser, samt det stativ de står indeni.

stativet har intet med kasserne at gøre, men er et ufærdigt projekt som skal blive til et stativ med hylder hvor man kan sætter rammer på med hønsenet til tørring af løg osv. samt hylder til opbevaring af æbler osv. og måske til andre ting..
 kasserne på billedet her, og de ovenstående billeder, er som sagt noget af det jeg lavede i november, og de skal bruges til opbevaring af grøntsager, cider osv.

Der er 4 store kasser med låg, 1 mellem kasse uden låg, og en lille kasse uden låg..
Her er en af de store kasser med låg, og i kan se hvordan den er konstrueret.. der er pinde i hjørnerne som hjælper med at holde det sammen.
Der er god plads i sådan en kasse.. der kan f.eks. stå ca. 30 flasker eller de kan bruges til opbevaring af f.eks. kartofler, ved at lægge dem i lag med halm imellem.
Sådan laver du en kasse..
Skær krydsfinnerpladerne i den ønskede størrelse.. enderne og siderne skal være lige høje selvfølgelig, og bunden skal have samme bredde som enderne.. bunden skal have samme længde som siderne + tykkelsen af den valgte krydsfinner*2
f.eks. 60+(1,8*2) = 63,6 cm

I hjørnerne kan man have pinde på f.eks. 4x4 cm for at forstærke kassen..
Det gør det også nemmere at samle den da man ikke behøver at skrue skruerne direkte fra plade til plade men kan samle det hele via pindende som er nemmere at ramme da de har en større bredde.. pindene skal ikke være lige så høje som siderne, da det er unødvendigt, og man kan også hvis man får lyst på et senere tidspunkt lave en ramme på lågets underside som passer med de indvendige mål af kassen for at den slutter helt tæt ved lukning, men det kræver at pindende er et par cm fra toppen, så der er plads.
Kassen samles på den måde at man holder en side og en ende sammen (husk at enden skal overlappe siden og ikke omvendt. se på billede), og skruer pladerne fast til pinden i som er presset ind i hjørnet.. fortsæt alle 4 hjørner rundt, og monter derefter bunden..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar