Translate

lørdag den 18. januar 2014

Træarbejde - pizzaspade


Forside
Hvis man skal igang med at lave nogle af de pizzaér jeg har smidt opskrifter op af, så er det meget godt at have en pizzaspade.

Her er et eksempel på en jeg har lavet.


BagsideDet her er spidsen.. som i kan se har jeg slebet den ude i spidsen, så den er nemmere at komme ind under pizzaen med, uden at man bare skubber rundt med pizzaen.

Det er meget simpelt at lave en selv..

Man skal lave en tegning, som kunne se sådan her ud.

En firkant på 25x15 cm, og ovenpå firkanten er der en anden firkant på 5x10 cm og til siderne for den firkant er der 2 kvarte cirkler (kan laves med en passer).

I bunden laver man en firkant på 15x2,5 cm, og de buger der i siden kan i vist godt forstille jer hvordan man laver.
Man går 7,5 cm ned og 7,5 cm til venstre, og laver en prik. Fra den prik laver man en cirkel med en passer. Cirklen skal have en radius på 7,5 cm (diameter 15 cm), så den lige præcis rammer kanterne på pizzaspadens skaft og krop. Nu har du en buge..

Man kan enten tegne det hele på et stort stykke papir (eller flere papirer sat sammen), og så klippe det ud og lime det fast til en krydsfiner plade og save efter stregen, eller man kan tegne det, klippe det ud, og tegne det af på pladen. Eller bare tegne det direkte på pladen. Der er sikkert også andre måder.
Hvis man vil være sikker på at det er synkront, kan man nøjes med at tegne halvdelen, og så bøje papiret på midten, folde det sammen og klippe det ud. Når man så folder papiret ud igen så er det allerede klippet for begge sider, da det er blevet spejlvendt, ligsom når man klipper de der kæder af julenisser.

1 kommentar:

  1. SPÆNDENDE SIDE! Lige denne type overskuelige træarbejde, som jeg har ledt efter. Er det almindelig forholdsvis tynd krydsfinerplade, du har brugt til dette formål?

    SvarSlet